Voorbeeld van een transcript

Notuleerservice Nederland biedt transcriptie service aan in drie verschillende kwaliteitsniveaus: Transcriptie Basis, Transcriptie Medium en Transcriptie Plus. Aan de hand van twee voorbeelden laten wij u de verschillen zien tussen de kwaliteitsniveaus.

Wat is transcriptie?

Indien er een geluidsbestand beschikbaar is, kunnen we via transcriptie de volledige vergadering uittypen. Het resultaat is een complete en heldere tekst. Geen zorgen: transcriptie leidt niet tot een chaotische woordenstroom. Onze ervaren transcribenten volgen de regels van de notatiekunst. Bijvoorbeeld door duidelijke interpunctie toe te voegen en onnodige stopwoorden achterwege te laten.

Wat is het verschil tussen de drie kwaliteitsniveaus?

Bij Transcriptie Basis wordt geen gebruik gemaakt van een corrector en is de omzetting van geluid naar schrift geheel softwarematig. Wij maken gebruik van de beste transcriptie software die beschikbaar is, maar toch is dit proces niet geheel feilloos en kunnen er spreekfouten in de zinnen blijven zitten, waardoor het document wat moeilijker leesbaar wordt.

Bij het Transcriptie Medium wordt de tekst nagekeken door een transcribent. Dit is een medewerker van Notuleerservice Nederland die correcties maakt op het softwarematig gegenereerde transcript.

Het kwaliteitsverschil tussen de Medium- en Plusvariant ontstaat doordat bij Transcriptie Plus de tekst een tweede keer wordt nagekeken door een corrector. Dit is een taalexpert die een laatste check doet op het transcript.

Wilt u weten welk pakket u het beste af kan nemen? Neem dan contact met ons op of bel via 010 789 09 80.

Voorbeeld van een transcriptie

Het verschil tussen Transcriptie Medium en Transcriptie Plus is te zien in onderstaand voorbeeld. U kunt zien dat de tekst van Transcriptie Plus nauwkeuriger nagekeken is.

Geluidsfragment :  

 

Transcriptie Medium

Verschil tussen basis transcriptie en transcriptie medium

 

Transcriptie Plus

Verschil tussen transcriptie medium en transcriptie Plus

Lees ook

Wilt u weten welk type transcript voor u het beste is?

Neem dan gerust contact met ons op via service@notuleerservice.nl of 010 789 09 80. U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen.

Offerte aanvragen