Transcriptieservice op maat

Als u een geluidsbestand beschikbaar heeft, kan Notuleerservice Nederland middels transcriptieservice de volledige vergadering uittypen. Het resultaat is een complete en heldere tekst. Geen zorgen: onze transcriptieservice leidt niet tot een chaotische woordenstroom. Onze ervaren transcribenten volgen de regels van de notatiekunst. Bijvoorbeeld door duidelijke interpunctie toe te voegen en onnodige stopwoorden achterwege te laten.

Waarom Notuleerservice Nederland?

Notuleerservice Nederland helpt organisaties bij het zorgeloos en kostenefficiënt inrichten van transcriptie opdrachten. Ons professionele serviceteam is in staat de juiste match te maken tussen uw behoefte en het uiteindelijke transcript. Daarnaast worden transcriptie opdrachten, indien gewenst, gecorrigeerd door een 2e taalexpert.

Planbureau

Professioneel serviceteam

Transcribenten

Vakkundige transcribenten

Taalexpert

Controle 2e taalexpert

Veiligheid

Gecertificeerde informatiebeveiliging

Drie transscriptievormen:

Transcriptie Basis

Een basis transcript is een letterlijk verslag van hetgeen tijdens de vergadering gezegd wordt. De geluidsopname wordt door een transcribent halfautomatisch omgezet met als resultaat een uitstekende basis voor verdere verwerking tot publiceerbare tekst.
Het basis transcript is een ideaal product wanneer u de regie in eigen hand wilt hebben en inhoudelijk aanpassingen wilt doen.
Daarnaast is het transcript een uitgangspunt en tekstuele geheugensteun voor het maken van een samenvatting en verdere verwerking in uw eigen publicatie, onderzoeksrapport, artikel, et cetera. U ziet chronologisch welke onderwerpen aan bod zijn gekomen en wat er gezegd is.

Transcriptie Medium

Een medium transcript is een letterlijke tekst waarbij de transcribent de geluidsopname halfautomatisch omzet en aansluitend de tekst nogmaals doorneemt. Op deze wijze worden de meeste taalfouten ondervangen. U ontvangt een nagenoeg volledig en juist transcript dat op chronologische volgorde weergeeft wat er is gezegd.

Medium transcript is de meest gevraagde variant en wordt vooral gebruikt als verslaglegging van politieke vergaderingen; gemeenteraden, commissies, waterschappen, hoogheemraden. Uiteraard is deze vorm ook zeer geschikt voor interviews. Het medium transcript biedt u het voordeel dat de transcriptiemedewerker tweemaal door het geluid is gegaan. Het medium transcript werkt goed als naslag voor geïnteresseerde lezers en is geschikt voor publicatie wanneer u zelf nog de laatste check heeft gedaan.

Transcriptie Plus

Bij een transcript in de plus-variant wordt de geluidsopname door een transcribent halfautomatisch omgezet in een volledig letterlijke tekst. Vervolgens wordt de geluidsopname door een tweede persoon integraal doorgenomen. De tekst wordt zodoende met maximale zorgvuldigheid gecorrigeerd.
Voordeel van de plus-variant is dat u geen omkijken heeft naar een volledig en correct verslag op basis van uw geluidsopname. De combinatie van transcriptiemedewerker en corrector zorgt ervoor dat uw transcript van zodanige kwaliteit is dat het klaar is voor publicatie.

Lees ook:

Meer weten over onze transcriptieservice of direct een offerte aanvragen?

Neem contact met ons op via 010 789 09 80 of service@notuleerservice.nl of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen